Deze belachelijk zuiver klinkende drie-eenheid

Was afgelopen vrijdag bij een concert van The Staves in de Melkweg. Die band draait om de drie Londense zusje Staveley-Taylor en hun nieuwe plaat If I Was is misschien wel de mooiste van het jaar. Die hebben ze trouwens gemaakt met Justin Vernon, die je beter kent als Bon Iver, maar die was er niet bij in Amsterdam en dat was ook helemaal niet nodig.

Ze speelden mijn lievelingsliedje Make It Holy, al stond ik toen wel net bij de bar, zul je altijd zien, om drie biertjes op te halen. Niet voor Emily, Jessica en Camilla, maar voor mijn gezelschap en mijzelf. Ik deed de bestelling, drie vingers in de lucht zodat er echt geen twijfel over het gewenste aantal zou zijn, en luisterde met één hand op de bar naar de hemelse harmonieën van deze belachelijk zuiver klinkende drie-eenheid: I could make you want me, make you need me, make you mine

Het zal je maar toegezongen worden, dacht ik en met drie glazen bier ging ik terug naar mijn vrienden. Moest er eentje goed aanstoten omdat-ie z’n ogen niet van het podium kon afhouden. Snapte dat wel.