Fleet Foxes was vooral haar band

Toch waren we er, in Paradiso, bij het eerste van twee op rij uitverkochte concerten. 30 juni 2009, maximaal twee kaarten per persoon. Fleet Foxes was vooral haar band. Op een paar liedjes na, was ik niet om. Een hele plaat was me teveel. Ik was iets minder oud dan ik nu ben en was onrustig.

Toch waren we er, in Paradiso, op die zomeravond en het was warm. Het optreden lag steeds stil, een rommeltje, gitaren werden bovengemiddeld vaak gestemd. Nu denk ik: dat kwam vast door de hitte. Maar zo zijn er wel meer dingen waar ik nu meer van denk te weten.
Echt memorabel werd die avond nooit.

Toch dacht ik eraan, deze week, in de trein. Ik had het nieuwe Fleet Foxes album opgezet, hoopvol op een connectie. Ik ben immers wat ouder dan ik al was en rustiger, iets rustiger. Crack-up is de titel en het is moeilijk dat niet te doen als je Robin Pecknold de hoogte in hoort gaan op liedjes als ‘On Another Ocean (January / June)’ en misschien wel het mooiste liedje van het jaar: ‘Kept Woman’. Een album om te omarmen, vol met melodie├źn voor een perfecte zomeravond.
Het spijt me dat ik het nu pas begrijp. I was high, I was unaware.