Dat zinnetje van Jaws Of Love

Na de sessie, buiten de opnameruimte, sprak ik Kelcey Ayer aan, bekend van de prachtband Local Natives, maar hier aanwezig met z’n -eveneens prachtige- soloproject Jaws Of Love.

“Love Me Like I’m Gone vind ik zo’n mooi liedje,” begon ik. “Het gaat echt onder je huid zitten na een paar keer luisteren. Eerst denk je, wat een mooi liefdesliedje, beetje zoet zelfs. Zo van, hou van me, zolang we hebben. Dat laatste couplet, waarin je 5 jaar verder probeert voor te stellen en een mooie ochtend op de veranda van jullie droomhuis schetst, inclusief hond en baby, voelt ook heel warm. Maar na wat vaker luisteren krijg je ook een triest gevoel. Het is ook een beetje luguber, dat gepraat over doodgaan. In het eerste couplet zing je immers over wat er zou gebeuren als het vliegtuig waarin je zit zou neerstorten. Dan ga je ook nadenken over de terugkerende zin ‘Love me like I’m gone’. Eigenlijk is dat best wat om te vragen van iemand; hou van me, alsof ik er niet meer ben. Dat voelt als een kronkel. Hoe zo ‘like I’m gone’? Zou je dan nog meer van mij houden? Is het niet veel fijner om van iemand te houden als je nog in de buurt bent? Moet het niet zijn ‘hou NU van me zoals je ook van me zou houden als ik er niet meer zou zijn’. Maar dat is natuurlijk een beetje een lange titel. Ik vind het een mooi zinnetje, die titel.”

“Ik ook,” zei Kelcey en of ik wist waar de toiletten waren.

You just smile cause you know
That things can break but we stay alive